Tramadol Uno Sandoz Tabl Verlengd Werking 60x200mg

Op voorschrift
Geneesmiddel
Op bestelling
Ik weet dat dit product een voorschrift vereist.

Ik bevestig hierbij dat ik de bijsluiter heb gelezen en op de hoogte ben van het gebruik, de juiste dosering en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel. Ik verklaar het gevaar van overhaast gebruik van dit geneesmiddel te kennen en beloof het te gebruiken zoals voorgeschreven.

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Als apothekers bieden we ook farmaceutische zorg. Na aankoop van een geneesmiddel of medisch hulpmiddel kun je ook contact met ons opnemen als je vragen hebt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via mail of telefoon.

Pijn Matige tot ernstige pijn.

De werkzame stof in dit middel is tramadolhydrochloride.

Elke tablet met verlengde afgifte bevat 200 mg tramadolhydrochloride.

De andere stoffen in dit middel zijn calciumwaterstoffosfaatdihydraat, natriumzetmeelglycolaat (type A), microkristallijne cellulose, hypromellose, lactosemonohydraat, magnesiumstearaat, maïszetmeel, povidon K 25, gehydrogeneerde ricinusolie, colloïdaal watervrij silica.

 U mag Tramadol UNO Sandoz niet tezelfdertijd innemen met monoamineoxidase-remmers (MAO-remmers) (geneesmiddelen voor de behandeling van abnormaal depressieve stemming [depressie] of de ziekte van Parkinson) of als u deze gedurende de afgelopen 14 dagen voor behandeling met Tramadol UNO Sandoz hebt ingenomen. Er kan niet uitgesloten worden dat levensbedreigende interacties, met effecten op het centrale zenuwstelsel en de ademhaling en het hart- en vaatstelsel zouden optreden.

 De pijnstillende effecten van Tramadol UNO Sandoz kunnen verzwakt worden en korter aanhouden als u ook geneesmiddelen inneemt die carbamazepine bevatten (tegen epileptische aanvallen)

 De pijnstillende effecten van Tramadol UNO Sandoz kunnen ook verzwakt worden als u gelijktijdig met Tramadol UNO Sandoz andere pijnstillers inneemt die buprenorfine, pentazocine of nalbufine bevatten.

 De pijnstillende effecten van Tramadol UNO Sandoz kunnen verzwakt worden en korter aanhouden als u geneesmiddelen neemt die ondansetron bevatten (tegen misselijkheid).

Het risico op bijwerkingen stijgt

 als u sedatieve geneesmiddelen zoals benzodiazepines of verwante geneesmiddelen (bv. kalmeringsmiddelen of slaappillen) neemt. Gelijktijdig gebruik van Tramadol UNO Sandoz en sedatieve geneesmiddelen zoals benzodiazepines of verwante geneesmiddelen, verhoogt het risico van slaperigheid, ademhalingsproblemen (ademhalingsdepressie) en coma, en kan levensbedreigend zijn. Derhalve mag gelijktijdig gebruik alleen worden overwogen wanneer er geen andere behandelingsopties mogelijk zijn.

Als uw arts echter Tramadol UNO Sandoz samen met sedatieve geneesmiddelen voorschrijft, moeten de dosis en duur van de gelijktijdige behandeling worden beperkt door uw arts. Vertel uw arts over alle sedatieve geneesmiddelen die u neemt, en volg het doseringsadvies van uw arts nauwgezet op. Het kan nuttig zijn om vrienden of verwanten te informeren zodat ze zich bewust zijn van de hoger vermelde tekenen en symptomen. Neem contact op met uw arts wanneer u dergelijke symptomen ervaart.

 als u Tramadol UNO Sandoz gelijktijdig inneemt met andere geneesmiddelen die ook de hersenwerking onderdrukken, zoals andere pijnstillers zoals morfine en codeïne (ook als hoestmiddel) en alcohol terwijl u Tramadol UNO Sandoz neemt. U kunt zich suffer voelen of het gevoel hebben dat u flauw zou kunnen gaan vallen. Als dit gebeurt, vertel dat dan uw arts.

  1. Mogelijke bijwerkingen

Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben. Niet iedereen krijgt daarmee te maken.

Neem onmiddellijk contact op met een arts als u symptomen van een allergische reactie krijgt, zoals een opgezwollen gezicht, tong en/of keel, en/of moeite met slikken of netelroos samen met ademhalingsmoeilijkheden.

Zeer vaak (kunnen optreden bij meer dan 1 op de 10 mensen):  misselijkheid  duizeligheid

Vaak (kunnen optreden bij tot 1 op de 10 mensen):  hoofdpijn  sufheid  vermoeidheid  braken, verstopping, droge mond  zweten

Soms (kunnen optreden bij tot 1 op de 100 mensen):  effecten op de regeling van de bloedsomloop (hartkloppingen, snellere hartslag, aanval van zwakte en falen van de bloedsomloop). Die bijwerkingen treden meestal op in staande houding en bij lichamelijke inspanning  bijna moeten braken (kokhalzen), diarree, maagcomplicaties (bijv. maaglast, volheidsgevoel in de buik)  huidsymptomen (bijv. jeuk, uitslag, snel rood worden van de huid)

Zelden (kunnen optreden bij tot 1 op de 1.000 mensen):  trage hartslag (bradycardie), verhoogde bloeddruk  verandering van de eetlust  abnormale gewaarwordingen in de huid (zoals tintelingen, prikkelingen,verdoofd gevoel)  bevingen  trage ademhaling, kortademigheid (dyspneu) kunnen optreden als de voorgeschreven dosering wordt overschreden of bij gelijktijdig gebruik van andere geneesmiddelen die de functie van de hersenen onderdrukken  verergering van astma is gemeld, maar het is niet vastgesteld of dit werd veroorzaakt door tramadol.  epileptische aanvallen: zijn vooral opgetreden na gebruik van hoge doses tramadol of wanneer tramadol tegelijk werd ingenomen met andere geneesmiddelen die aanvallen kunnen opwekken  hallucinaties, verwardheid, delirium, angst, slaapstoornissen en nachtmerries  na behandeling met Tramadol UNO Sandoz kunnen psychologische symptomen optreden. De ernst en aard van deze symptomen kan variëren (afhankelijk van de persoonlijkheid van de patiënt en de duur van het gebruik). Deze symptomen kunnen optreden als een stemmingsverandering (voornamelijk uitgelatenheid, soms irritatie), veranderingen in activiteitenniveau (meestal verminderd, soms verhoogd) en verminderde verstandelijke en zintuiglijke waarneming (veranderingen van zintuigen en herkenning die kunnen leiden tot inschattingsfouten)  geneesmiddelenafhankelijkheid kan optreden  onwillekeurige spiertics  verminderde coördinatie  voorbijgaand bewustzijnsverlies (syncope)  spraakstoornissen  wazig zicht, vernauwing van de pupil (miose), verwijding van de pupillen (mydriase)  spierzwakte  moeite of pijn bij het plassen, minder urine-excretie dan normaal  allergische reacties (bijv. moeite met ademhalen, piepende ademhaling, zwelling van de huid) en shock (plotseling falen van de bloedsomloop)

Zeer zelden (kunnen optreden bij tot 1 op de 10.000 mensen):  stijging van leverenzymen

Frequentie niet bekend (frequentie kan met de beschikbare gegevens niet worden bepaald):  serotoninesyndroom, dat zich kan manifesteren in de vorm van veranderingen van de gemoedstoestand (bijvoorbeeld agitatie, hallucinaties, coma) en andere effecten, zoals koorts, versnelde hartslag, instabiele bloeddruk, onwillekeurig trillende spieren, spierstijfheid, gebrek aan coördinatie en/of symptomen van het maagdarmstelsel (bijvoorbeeld misselijkheid, braken, diarree) (zie rubriek 2 "Wanneer mag u dit middel niet innemen of moet u er extra voorzichtig mee zijn?).  daling van het bloedsuikergehalte  slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen, zoals oppervlakkige ademhaling/adempauze tijdens de slaap (centrale slaapapneu) en laag zuurstofgehalte in het bloed (slaapgerelateerde hypoxemie)  hik

Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?

 U bent allergisch voor een van de stoffen in dit geneesmiddel. Deze stoffen kunt u vinden in rubriek 6 van deze bijsluiter.

 Bij acute vergiftiging met alcohol, slaapmiddelen, pijnstillers, opiaten of andere psychotrope geneesmiddelen (geneesmiddelen die de stemming, de emotionele toestand en het gemoed beïnvloeden)

 Als u tezelfdertijd ook monoamineoxidase-remmers (MAO-remmers) inneemt (specifieke geneesmiddelen voor de behandeling van abnormaal depressieve stemming [depressie] of de ziekte van Parkinson) of ze hebt gebruikt in de afgelopen 14 dagen voor de behandeling met Tramadol UNO Sandoz (zie "Gebruikt u nog andere geneesmiddelen?")

 Als u epilepsie hebt en uw aanvallen niet adequaat onder controle gehouden worden met behandeling

 Als u borstvoeding geeft en langdurige behandeling, d.w.z. langer dan 2 tot 3 dagen, is noodzakelijk

 Als substituut in een ontwenningsbehandeling.

Tramadol UNO Sandoz is niet geschikt voor gebruik bij kinderen jonger dan 12 jaar.

Volwassenen en kinderen > 12 jaar

  • Startdosis: 200 mg, 1 x /dag
  • Min. 8 u interval tussen 2 innamen
  • Max. dosis: 400 mg per dag

Toedieningswijze

  • De tabletten geheel inslikken, met voldoende vloeistof
  • Tijdens of buiten de maaltijd
CNK2446805
OrganisatiesSandoz
MerkenSandoz
Breedte45 mm
Lengte110 mm
Diepte45 mm
Hoeveelheid verpakking60
Actieve ingrediëntentramadol hydrochloride
BehoudKamertemperatuur (15°C - 25°C)