
Tramadol Retard EG 100 Mg Tabl 60 X 100 Mg
Op bestelling
Onze Leveringsmethodes:
Afhalen in de apotheek
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.
Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.
Als apothekers bieden we ook farmaceutische zorg. Na aankoop van een geneesmiddel of medisch hulpmiddel kun je ook contact met ons opnemen als je vragen hebt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via mail of telefoon.
Lees meer over Indicatie , Samenstelling , Bijwerkingen , Contra indicatie , Gebruik , Gegevens en Bijsluiter .
Tramadol Retard EG wordt gebruikt om matige tot ernstige pijn te behandelen.
Contra-indicaties
Wanneer mag u Tramadol Retard EG niet innemen?
- U bent allergisch voor een van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten.
- In geval van acute vergiftiging met alcohol, slaappillen, pijnstillers of andere psychotrope geneesmiddelen (geneesmiddelen die de stemming en de emoties beïnvloeden)
- Als u ook MAO-remmers inneemt (bepaalde geneesmiddelen voor de behandeling van depressie) of in de afgelopen 14 dagen voor de behandeling met Tramadol Retard EG hebt ingenomen (zie "Neemt u nog andere geneesmiddelen in?")
- Als u aan epilepsie lijdt en uw aanvallen niet voldoende onder controle zijn met uw huidige behandeling
- Als een vervangmiddel bij ontwenning van drugs.
De werkzame stof in dit middel is:
- tramadolhydrochloride
1 tablet Tramadol Retard EG 100 mg bevat 100 mg tramadolhydrochloride.
1 tablet Tramadol Retard EG 150 mg bevat 150 mg tramadolhydrochloride.
1 tablet Tramadol Retard EG 200 mg bevat 200 mg tramadolhydrochloride
De andere stoffen in dit middel zijn:
- calciumwaterstoffosfaatdihydraat (E341)
- hydroxypropylcellulose (E463)
- watervrij colloïdaal siliciumdioxide (E551)
- magnesiumstearaat (E470b)
Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken.
De frequentie van bijwerkingen wordt gewoonlijk als volgt geklasseerd: zeer vaak (kan meer dan 1 op 10 mensen treffen), vaak (kan tot 1 op 10 mensen treffen), soms (kan tot 1 op 100 mensen treffen), zelden (kan tot 1 op 1.000 mensen treffen), zeer zelden (kan tot 1 op 10.000 mensen treffen), niet bekend (frequentie kan met de beschikbare gegevens niet worden bepaald).
U dient onmiddellijk een arts op te zoeken als u symptomen ervaart van een allergische reactie zoals een gezwollen gezicht, tong en/of keel, en/of slikmoeilijkheden of netelroos samen met ademhalingsproblemen.
De meest frequente bijwerkingen tijdens de behandeling met Tramadol Retard EG zijn misselijkheid en duizeligheid, die bij meer dan 1 op de 10 patiënten optreden.
Hart -en bloedvataandoeningen Soms: effecten op het hart en de bloedsomloop (hartkloppingen, snelle hartslag, zich zwak voelen of ineenstorten). Deze bijwerkingen kunnen vooral voorkomen bij patiënten die rechtop staan of zich in een toestand van fysieke stress bevinden. Zelden: trage hartslag, stijging van de bloeddruk
Voedings- en stofwisselingsstoornissen Niet bekend: verlaging van het bloedsuikergehalte
Zenuwstelselaandoeningen Zeer vaak: duizeligheid Vaak: hoofdpijn, slaperigheid Zelden: veranderingen van eetlust, abnormale gewaarwordingen (bv. jeuk, tintelingen, gevoelloosheid), trillingen, trage ademhaling, epileptische aanvallen, spiertrekkingen, ongecoördineerde bewegingen, tijdelijk bewustzijnsverlies (syncope) Als de aanbevolen dosissen overschreden worden of als gelijktijdig andere geneesmiddelen worden ingenomen die de hersenfunctie onderdrukken, kan de ademhaling vertragen. Epileptische aanvallen traden voornamelijk op bij hoge dosissen tramadol of als tramadol werd ingenomen samen met andere geneesmiddelen die aanvallen kunnen uitlokken. Niet bekend: spraakstoornissen. Serotoninesyndroom, dat zich kan manifesteren in de vorm van veranderingen in de gemoedstoestand, hallucinaties, coma en andere effecten, zoals koorts, versnelde hartslag, instabiele bloeddruk, onwillekeurig trillende spieren, spierstijfheid, gebrek aan coördinatie en/of symptomen van het maag-darmstelsel (bijvoorbeeld misselijkheid, braken, diarree).
Psychische stoornissen Zelden: hallucinaties, verwardheid, slaapstoornissen, delirium, angst en nachtmerries Psychologische klachten kunnen optreden na behandeling met Tramadol Retard EG. Ze kunnen variëren in intensiteit en aard (volgens de persoonlijkheid van de patiënt en de duur van de behandeling). Ze kunnen zich uiten als veranderingen in gemoedstoestand (meestal opgewektheid, soms geprikkelde stemming), veranderingen in activiteit (meestal afname, maar soms toename) en afname van de gewaarwording en van het vermogen om beslissingen te nemen, waardoor u beoordelingsfouten kan maken.
Er kan afhankelijkheid optreden.
Oogaandoeningen Zelden: wazig zicht, pupilvernauwing (miosis) Niet bekend: overdreven verwijding van de pupillen (mydriasis)
Ademhalingsstelselaandoeningen Zelden: kortademigheid (dyspneu) Er is verergering van astma gemeld; het is echter niet vastgesteld of dit veroorzaakt werd door tramadol.
Maagdarmstelselaandoeningen Zeer vaak: zich ziek voelen Vaak: ziek zijn, verstopping, droge mond Soms: braakneigingen (kokhalzen), maagstoornissen (bv. gevoel van druk in de maag, opgezwollen gevoel), diarree
Huid- en onderhuidaandoeningen Vaak: zweten Soms: huidreacties (bv. jeuk, huiduitslag)
Skeletspierstelselaandoeningen Zelden: spierzwakte
Lever- en galaandoeningen Zeer zelden: stijging van leverenzymwaarden
Nier- en urinewegaandoeningen Zelden: moeilijkheden of pijn bij het plassen, minder plassen dan normaal
Algemene aandoeningen en toedieningsplaatsstoornissen Vaak: vermoeidheid Zelden: allergische reacties (bv. ademhalingsmoeilijkheden, piepende ademhaling, zwelling van de huid) en shock (plots falen van de bloedsomloop) traden op in zeer zeldzame gevallen
Als de behandeling plotseling wordt gestopt, kunnen er ontwenningsverschijnselen optreden.
Wanneer mag u Tramadol Retard EG niet innemen?
U bent allergisch voor een van de stoffen in dit geneesmiddel. Deze stoffen kunt u vinden in rubriek 6.
In geval van acute vergiftiging met alcohol, slaappillen, pijnstillers of andere psychotrope geneesmiddelen (geneesmiddelen die de stemming en de emoties beïnvloeden).
Als u ook MAO-remmers inneemt (bepaalde geneesmiddelen voor de behandeling van depressie) of in de afgelopen 14 dagen voor de behandeling met Tramadol Retard EG hebt ingenomen (zie "Neemt u nog andere geneesmiddelen in?").
Als u aan epilepsie lijdt en uw aanvallen niet voldoende onder controle zijn met uw huidige behandeling.
Als een vervangmiddel bij ontwenning van drugs.
Volwassenen en kinderen > 12 jaar
- Startdosis: 50-100 mg, 2 x /dag, 's ochtends en 's avonds
- Min. 8 u tussen 2 innamen
- Max. 200 mg, 2 x /dag
Toedieningswijze
- De tablet geheel innemen met voldoende vloeistof
- Met of zonder voedsel
CNK | 2448397 |
---|---|
Organisaties | Eurogenerics (EG) Generics & Consumer |
Merken | Eurogenerics (EG) |
Breedte | 46 mm |
Lengte | 103 mm |
Diepte | 42 mm |
Hoeveelheid verpakking | 60 |
Actieve ingrediënten | tramadol hydrochloride |
Behoud | Kamertemperatuur (15°C - 25°C) |